Recept: Siciliaanse Gehakballetjes

Mooi gerecht via een vaste gast in de winkel verkregen.
Echt het proberen waard.

Ingrediënten:

  • 250 gram kalfsgehakt
  • 50 gram pecorino geraspt
  • 50 gram gedroogd broodkruim
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • zeste en sap van een halve citroen
  • zout
  • 1 ei
  • 25 gram bloem
  • 4 laurierblaadjes in stukjes gescheurd
  • olijfolie
  • 1 glas witte wijn
  • heet water

Meng het gehakt, de geraspte kaas. broodkruim, peterselie, citroenschil en zout in een kom met het ei.

Vorm het mengsel tot kleine, iets afgeplatte ballen ter grootte van een pruim.
Rol de balletjes door de bloem.

Verhit een dun laagje olie in een pan groot genoeg voor alle balletjes.
Bak op een matig vuur de balletjes in +/- 10 min rondom bruin.
Schud zo nu en dan om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken.

Giet de wijn erbij, zet het vuur wat hoger en schud de pan zodat de wijn zich gelijkmatig verdeeld.
Geef de alcohol een paar minuten de tijd om te verdampen.
Giet er nu zoveel water bij dat de balletjes onder komen te staan.
Voeg de laurierblaadjes toe.

Laat sudderen totdat de saus is ingekookt en een beetje stroperig begint te worden.

Voeg het citroensap toe en laat het geheel nog een paar min sudderen.

Schep de ballen met een schuimspaan uit de saus en leg ze op een schaal.
Lepel er wat van de saus over en garneer met plakjes citroen en laurierblaadjes.

Bon apetito.

Recente Berichten